Krokante bladerdeeghapjes met knakworst

2013-09-30
  • Servings : 1
  • Prep Time : 45m
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Mijn Bamischijfjes zonder e-nummers met veel groenten

    Mijn Bamischijfjes zonder e-nummers met veel groenten

  • Libanese Falafel lekker krokant en samenhangend

    Libanese Falafel lekker krokant en samenhangend

  • Een geweldig goed Hollands oliebollenrecept

    Een geweldig goed Hollands oliebollenrecept

  • Ingelegde citroenen

    Ingelegde citroenen

  • Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

    Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Dit heb je nodig:
    - 6 kip- of runderknakworstjes;
    - 1 rol vers bladerdeeg uit de koeling of anders
    - 6 ontdooide plakjes diepvriesbladerdeeg;
    - mosterd naar keuze;
    - 1 eigeel;
    - sesam- en/of maanzaadjes of grof zeezout.

Method

Step 1

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol de plak bladerdeeg uit of maak met de (6) plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg een rechthoekige plak deeg.

Smeer op ongeveer 3 cm vanaf de bovenzijde van het vel deeg een horizontale streep mosterd.

Leg zoveel worstjes als nodig op de streep mosterd en sla de bovenzijde van het deeg over de worstjes heen.

Snijd onder de ingerolde worstrol het deeg horizontaal af.

Doe hetzelfde met de rest van het deeg en de worstjes.

Je krijgt op deze manier een stuk of drie lange in deeg gerolde worstrollen.

Deze rollen snijd je dan in kleine stukjes met een scherp mes en leg die op een met bakpapier of siliconenbakmat belegde bakplaat.

Klop het eigeel los in een kommetje, bestrijk met een kwastje de worsthapjes daar mee en bestrooi elk hapje met naar keuze sesam- of maanzaadjes of grof zeezout.

Bak de hapjes ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

n.b.: de knakworstjes die hier in het recept worden gebruikt zijn halal kip- of runderknakworstjes.

Loading Toevoegen aan favorieten
Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.