Gepaneerde pannenkoeken met garnalen en kaas

2013-09-25
  • Servings : 1
  • Prep Time : 1:30 h
Average Member Rating

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Rate this recipe

3 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Mijn Bamischijfjes zonder e-nummers met veel groenten

    Mijn Bamischijfjes zonder e-nummers met veel groenten

  • Libanese Falafel lekker krokant en samenhangend

    Libanese Falafel lekker krokant en samenhangend

  • Een geweldig goed Hollands oliebollenrecept

    Een geweldig goed Hollands oliebollenrecept

  • Ingelegde citroenen

    Ingelegde citroenen

  • Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

    Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Voor de pannenkoeken:
    - 1/2 liter melk;
    - 3 eieren;
    - 250 gram gezeefde bloem;
    - 1/2 theelepeltje zout;
    - 1 eetlepel zonnebloemolie.
    Voor de vulling:
    - 400 gram gepelde gekookte garnalen;
    - 300 ml. melk;
    - 3 puntjes La vache qui rit-kaas;
    - 1/2 bosje fijngehakte platte peterselie;
    - zout en peper naar smaak.
    Voor het paneren:
    - 2 eieren;
    - paneermeel;
    zonnebloemolie om te bakken.

Method

Step 1

Bak eerst de pannenkoeken:
Vermeng de bloem en het zout in een kom.
Klop de eieren los in een andere kom en vermeng met de melk.
Vermeng de bloem/zout met het ei/melkmengsel en mix goed door elkaar met een mixer.
Laat het mengsel 30 minuten rusten.
Meng er de eetlepel zonnebloemolie doorheen.

Smelt een beetje boter in een koekenpan.
Bak dunne pannenkoeken aan beide kanten lichtbruin totdat het beslag op is.

Maak de vulling:
Smelt in een pannetje de kaas in de melk en voeg peper en zout naar smaak toe.
Hak de gekookte en gepelde garnalen grof en vermeng ze met de kaassaus.
Roer er fijngehakte platte peterselie doorheen.
Laat de vulling iets afkoelen.

Schep 2 eetlepels vulling op elke pannenkoek en vouw ze dicht op de manier van een loempia.
Rol elke gevulde pannenkoek door de in een diep bord losgeklopte eieren en rol ze daarna meteen door het in een diep bord gestrooide paneermeel.

Bak de gevulde pannenkoeken goudbruin en krokant in hete zonnebloemolie

Loading Toevoegen aan favorieten
Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.