Appel notentaart recept met niet te beschrijven geur

2018-01-28
  • Cook Time : 60m
  • Ready In : 2:00 h
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Clafoutis van peren en frambozen

    Clafoutis van peren en frambozen

  • Een makkelijk kwarktaart recept om ervan te genieten

    Kwarktaart een makkelijk recept om ervan te genieten

  • Chococake overgoten met ganache in vijf minuten staat ie in de oven 1

    Chococake overgoten met ganache in vijf minuten staat ie in de oven

  • Hazelnoot-schuimrol gegarneerd met chocolade en zelfgemaakte karamel

    Hazelnoot-schuimrol gegarneerd met chocolade en zelfgemaakte karamel

  • Kokoscake recept Makkelijk heerlijk en super luchtig

    Kokoscake recept Makkelijk heerlijk en super luchtig

Het recept van een de appel notentaart. Dit recept is eigenlijk heel makkelijk. De geur van deze taart is niet te beschrijven, is zooo lekker. Deze appel notentaart kan maximaal 2 dagen bewaard worden. De bodem wordt namelijk helemaal zacht door de appels.

Ingredients

  • Deeg:
  • - 250 gr. bloem
  • - 1 ei
  • - 100 gr. roomboter of gewone boter
  • - 1 pakje bakpoeder
  • - 50 gr. suiker
  • - 2 el koud water
  • Vulling
  • - 4 appels
  • - 3 el suiker
  • - 1 el kaneel
  • - Verschillende noten
  • - Abrikozenjam

Method

Step 1

Bereiding deeg:

Begin met het goed mixen van de meel en boter. Kneed samen met het ei, klein beetje koud water (2 eetlepels) en bakpoeder tot een soepel deeg.

Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten zodat het iets makkelijker uitrolt.

Step 2

Het deeg uitrollen op een met bloem bestoven aanrecht tot een ronde lap dat groot genoeg is om een bodem en opstaande rand voor de appel notentaart te maken. Vet de springvorm in en bekleed met het deeg. Bestrooi de bodem met paneermeel.

Step 3

Schil de appels, snijd ze in kleine stukjes en verwijder het klokhuis. Meng deze samen vervolgens met suiker en kaneel (je kan ook rozijnen toevoegen als je wilt).

Step 4

Leg het appelmengsel in over de bodem en druk stevig aan. Bak de taart in de voorverwarmde oven op 180 graden voor 50 /60 min goudbruin en gaar.

Step 5

Tijdens het bakken van de taart kun je alvast de de noten roosteren.

Step 6

Meng 2 eetlepels abrikozenjam met de geroosterde noten en dan op de taart gelijk smeren en dan smullen maar.

 

Loading Toevoegen aan favorieten
Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.