Recipe Type: Tapas

Een tapa (meervoud: tapas) is de aanduiding voor een Spaans aperitiefhapje. Traditioneel is een tapa een eetlustopwekkend hapje dat in Spaanse cafés bij een alcoholhoudend drankje (bier, wijn, sherry) wordt genuttigd. Soms worden in Spaanse cafés (met name in Andalusië en in het binnenland) bij het bestelde drankje automatisch één of meerdere tapas gratis gegeven. Er zijn honderden soorten tapas, die sterk per regio verschillen, zoals serrano-ham, olijven, 'calamares' (gefrituurde inktvisringen), kaas, tortilla en 'albondigas' (Spaanse gehaktballetjes). In de noordelijke regio's, waaronder Baskenland, gaat het meestal om 'pintxos', kleine stukjes brood belegd met allerlei verschillende ingrediënten (vis, vlees, vegetarisch of een combinatie van het genoemde).

  • Tortilla de patatas (aardappelomelet)
  • Pinchos (kleine belegde broodjes)
  • Gemarineerde ansjovis
  • Aioli (olie-lookbereiding die gebruikt wordt als saus voor inktvisringen, gamba's, ...)
  • Albondigas (gehaktballetjes in tomatensaus)
  • Calamares (gefrituurde ringen van de pijlinktvis)
  • Gevulde of gefrituurde champignons
  • Patatas bravas (gebakken aardappelen in pikante tomatensaus)
  • Gemarineerde olijven
  • Gezouten amandelen
  • Morcilla (bloedworst)
  • Pimientos de Padrón (kleine paprika/pepersoort)
  • Caracoles (slakken)
  • Cola de toro (stierenstaart)

Kipbriwat - filodriehoekjes met kipvulling

Kipbriwat – filodriehoekjes met kipvulling

Average Rating: (0 / 5)

Deze kipbriwat zijn echte traditionele Marokkaanse hapjes. Het zijn heerlijke pakketjes van filodeeg met een vulling zoals bij de kipbestilla, alleen doe ik er dan geen amandelen in. Kan trouwens wel hoor, is een heerlijke variatie. Je moet ze echt eens proberen! Ik kreeg hier trouwens vaak verzoekjes voor.

Read more
Halal Brabantse worstenbroodjes een Hollands recept

Halal Brabantse worstenbroodjes een Hollands recept

Average Rating: (0 / 5)

Brabantse worstenbroodjes wilde ik al heel lang eens maken. Ik kan ze buiten de deur nooit eten, omdat er varkensvlees in zit, dus dan maar zelf maken! Ik gebruik rundergehakt, maar je kunt natuurlijk ook gemengd gehakt gebruiken. Aan de vorm en kleur moet ik nog een beetje werken, maar ...

Read more
Tonijnrolletjes zoo simpel maar super lekker

Tonijnrolletjes recept zoo simpel maar super lekker

Recipe Type: , , , , Cuisine:
Average Rating: (5 / 5)

Het recept van Tonijnrolletjes / Bladerdeeghapjes zoo simpel, maar super lekker. In dit recept heb ik tonijn gebruikt, je kan ook gehakt of kip gebruiken wat je maar zelf lekker vind. Succes, als je vragen hebt dan lees ik het wel!

Read more
Mini broccoli taartjes - quiches van 12 cm met room

Mini broccoli taartjes – quiches van 12 cm met room

Recipe Type: , , Cuisine:
Average Rating: (0 / 5)

Recept voor 5 mini broccoli taartjes (quiches) van 12 cm doorsnede. Ze waren echt héérlijk! Binnen een half uur ben je klaar.

Read more
Loempia met gehakt

Loempia met gehakt

Average Rating: (2.7 / 5)

Een loempia is een gerecht dat onder meer in de Indonesische, de Vietnamese, de Cambodjaanse en de Thaise keuken wordt geserveerd. Iedere keuken kent verschillende varianten van de loempia. Meestal worden loempia's als voorgerecht of snack gegeten.

Read more
Aardappel-gehakt pasteitje

Aardappel-gehakt pasteitje

Recipe Type: Cuisine:
Average Rating: (4 / 5)

Zelf verzonnen, maar erg lekker

Read more
Garnalenbriwats

Garnalenbriwats

Recipe Type: , Cuisine:
Average Rating: (4.2 / 5)

Garnalenbriwats, Te vergelijken met visbastilla, je kunt dus varieren met de vis, ik vind de garnalen erg lekker in dit recept. makkelijke en lekker succes lades!

Read more
Guacamole

Guacamole

Recipe Type: ,
Average Rating: (3 / 5)

Guacamole, Het geheim van een goede guacamole is dat je hem op het laatste moment moet maken; dit om te voorkomen dat het vruchtvlees van de avocado verkleurt.

Read more
Calamares fritos a la Romana

Calamares fritos a la Romana

Recipe Type: ,
Average Rating: (3.4 / 5)

calamares fritos a la Romana, Frituur de calamares zorgvuldig, want de inktvis wordt taai en elastiekerig als hij te lang wordt gebakken, maar als je het goed doet, wordt de inktvis zacht en sappig.

Read more
Mini groenten-ei tortilla

Mini groenten-ei tortilla

Recipe Type: , Cuisine:
Average Rating: (4.3 / 5)

Mini groenten-ei tortilla, de basis van dit recept ergens op een site, maar heb er een eigen draai aan gegeven. Het is makkelijk en erg lekker en ziet er ook nog leuk uit.

Read more