Recipe Type: Nagerechten

Nagerechten - ook wel dessert of toetje - is een gang waarmee een maaltijd kan worden afgesloten. Vaak is deze zoet van smaak, maar er zijn ook hartige nagerechten. Bekende desserts zijn:

  • fruit
  • pudding
  • yoghurt
  • ijs
  • vla
Het toetje - of deftiger: dessert - na het hoofdgerecht kan worden genuttigd om meerdere redenen. Omdat het lekker is, maar het eten van een toetje met veel suiker en vet (bijvoorbeeld in vla en ijs) geeft ook een vol en voldaan gevoel aan het einde van een maaltijd.

Clafoutis van peren en frambozen

Clafoutis van peren en frambozen

Recipe Type: , Cuisine:
Average Rating: (5 / 5)

Clafoutis van peren en frambozen. een heerlijke Franse gebak dat als nagerecht wordt gegeten. Het wordt gemaakt met kersen, die worden overgoten met een beslag van eieren, melk, bloem en suiker. Sommige varianten bevatten ook gesmolten boter, room of andere soort fruit.

Read more
Donuts met chocolade topping

Donuts met chocolade topping

Recipe Type: , , Cuisine:
Average Rating: (3.5 / 5)

Het recept van donuts met chocolade topping. Deze zijn zo lekker, die moet je jezelf af en toe eens gunnen. De donuts zijn heerlijk luchtig en vullen toch erg goed met de chocolade topping.

Read more
Msemmen met amandelen en honing recept

Msemmen met amandelen en honing recept

Recipe Type: , , Cuisine:
Average Rating: (5 / 5)

Het recept van msemmen met amandelen en honing. Heerlijke rghifaat voor bij de thee, deze kun je bijvoorbeeld ook met banketbakkersroom vullen en poedersuiker er overheen strooien.

Read more
Traditionele Marokkaanse Seffa van vermicelli

Traditionele Marokkaanse Seffa van vermicelli recept

Average Rating: (4.5 / 5)

Gedurende mijn tijd dat ik in Marokko heb gewoond heb ik dit gerecht veel gegeten tijdens bruiloften. Marokkaanse Seffa is een gestoomd zoet nagerecht. Seffa kan gemaakt worden met vermicelli.

Read more
Hazelnoot-schuimrol gegarneerd met chocolade en zelfgemaakte karamel

Hazelnoot-schuimrol gegarneerd met chocolade en zelfgemaakte karamel

Average Rating: (0 / 5)

Deze hazelnoot-schuimrol is zo lekker!! Ik maakte eerder al een hazelnoot-schuimtaart en deze rol is daar een mooie variant op. Minder ingewikkeld, omdat je hem oprolt en dus geen lagen hoeft te stapelen. Ik garneerde de rol met chocolade en zelfgemaakte karamel.

Read more
Kokoscake recept Makkelijk heerlijk en super luchtig

Kokoscake recept Makkelijk heerlijk en super luchtig

Recipe Type: , Cuisine:
Average Rating: (5 / 5)

Kokoscake recept, is heerlijk, super luchtig en natuurlijk makkelijk te maken. Ik ga op visite en ik neem hem mee :) Velen zijn gek op kokossmaak.

Read more
Hele luchtige kokostaart recept

Hele luchtige kokostaart

Average Rating: (0 / 5)

Het recept van een hele luchtige kokostaart. Hij is echt heel erg lekker en makkelijk te maken, je hoeft geen taartenprinses te zijn om dit te kunnen maken. Mocht er vragen zijn dan hoor ik het wel!

Read more
Kleine vanille Basbousat's lekker zacht en snel te maken

Kleine vanille Basbousat’s lekker zacht en snel te maken

Average Rating: (5 / 5)

Het recept van kleine vanille Basbousat's, lekker zacht en snel te maken. Meestal kom je recepten tegen van grote basbousa die later gesneden moet worden. Deze zijn al klein en je kunt ze ook zo serveren met lekker na3na3 thee:). In plaats van vanille kun je een andere smaak gebruiken. ...

Read more
Kleine kerststolletjes luchtige en zachte met homemade amandelspijs

Kleine kerststolletjes luchtige en zachte met homemade amandelspijs

Recipe Type: , , , Cuisine:
Average Rating: (0 / 5)

Vorige maand was ik mijn Hollandse baksel vergeten, dus deze maand een extra leuke (vind ik zelf dan): kerststol! Of eigenlijk kerststolletjes, want ik heb kleintjes gemaakt. Een tijd geleden maakte ik al eens een grote, maar die was niet geworden zoals ik wilde. Deze wel! Luchtige en zachte broodjes ...

Read more
Wortelcake met noten

Wortelcake met noten

Average Rating: (0 / 5)

Wortelcake wordt al sinds de middeleeuwen gemaakt, vooral wanneer suiker erg duur was, nam men wortels voor een zoete smaak in gebak. Wel is onduidelijk waar het nou precies vandaan komt, Groot Brittannië of Amerika. Het stond al jaren op mijn lijstje om uit te proberen, maar iets hield me ...

Read more