Zelfgemaakte kentuckyburgers

2013-01-17
  • Servings : 1
  • Prep Time : 30m
Average Member Rating

(4.6 / 5)

4.6 5 5
Rate this recipe

5 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Appel notentaart recept met niet te beschrijven geur

    Appel notentaart recept met niet te beschrijven geur

  • Een makkelijk kwarktaart recept om ervan te genieten

    Kwarktaart een makkelijk recept om ervan te genieten

  • Chococake overgoten met ganache in vijf minuten staat ie in de oven 1

    Chococake overgoten met ganache in vijf minuten staat ie in de oven

  • Hazelnoot-schuimrol gegarneerd met chocolade en zelfgemaakte karamel

    Hazelnoot-schuimrol gegarneerd met chocolade en zelfgemaakte karamel

  • Hele luchtige kokostaart recept

    Hele luchtige kokostaart

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Heerlijke zelfgemaakte kentuckyburgers, lekker voor bij de lunch, of als extra gerecht.

Ingredients

  • - kipfilet (hoeveelheid naar eigen keus)
    - 4 eieren
    - 1 kom paprika chips (fijn gekruimeld)
    - snufje zout (zout zit al in de chips)
    - snufje peper, meer mag ook indien gewenst
    - hamburgerbroodjes
    - sla, tomaten, augurken, ui (wat je lekker vindt)
    - cheddar kaas
    - knoflooksaus, ketchup

Method

Step 1

Snijd de kipfilet in schijven, grootte ongeveer net als het hamburger broodje.

De kipfilet dient de dikte te hebben van een normale burger, plet deze indien te dik een beetje met een vlees hamer.

Strooi een beetje zout en peper op de stukken kipfilet. Kruimel de paprika chips fijn, hoewel het raar klinkt paprika chips als paneer te gebruiken komt het wel heerlijk uit. Kluts de eieren, en haal de kipfilets door de eieren.

Vervolgens haal je de filets door de fijn gekruimelde paprika chips, zet deze vervolgens in een ovenschaal.

Laat de filets lekker krokant worden op 220 graden in de oven, ongeveer drie kwartier. Controleer in de tussentijd of je een mooi goudbruine korstje ziet.

Snijd de hamburgerbroodjes open en zet een plakje cheddarkaas op een kant, doe de broodjes even in de oven tot de kaas een beetje smelt.

Doe de filets in het broodje met de gewenste toppings en saus. Kinderen vinden dit heerlijk.

Eet smakelijk.

 

 

Loading Toevoegen aan favorieten
Deel dit recept met anderen

Comments (2)

  1. posted by muwahida on 23-01-2013

    Mag ik vragen waar ik die hamburger broodjes vandaan kan halen??

  2. posted by soutjee18 on 13-05-2013

    Leukkk!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.