Yummiespijs

2006-02-07
  • Servings : 4
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Clafoutis van peren en frambozen

    Clafoutis van peren en frambozen

  • Donuts met chocolade topping

    Donuts met chocolade topping

  • Msemmen met amandelen en honing recept

    Msemmen met amandelen en honing recept

  • Traditionele Marokkaanse Seffa van vermicelli

    Traditionele Marokkaanse Seffa van vermicelli recept

  • Pastaovenschotel met kip en spinazie recept

    Pastaovenschotel met kip en spinazie recept

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Amandelolie (in het bakschap van de supermarkt)
    1 pak lange vingers
    4 sinaasappels
    4 repen melkchocolade
    Amandelschaafsel
    melk
    enkele takjes munt
    Hulpmiddelen: Diepe glazen schaal. Kleine pan en grote pan voor het verwarmen van de chocoladerepen.Schaaf of foodprocessor.

Method

Step 1

Rasp de schil van 2 sinaasappels. Verwarm de chocoladerepen au bain Marie. Voeg een scheutje (warme) melk toe.Schil de sinaasappels en verdeel ze in partjes. Ontpit de partjes.Schaaf de amandelen grof.

Bestrijk een diepe glazen schaal met amandelolie. Beleg de bodem met lange vingers. Leg hierop een laagje sinaasappelpartjes. Bestrijken met de au bain Marie gesmolten chocolade. Daarop weer een laag lange vingers en een laag sinaasappelpartjes en bestrijken met chocolade. Herhaal dit enkele malen. De laatste keer het restant van de chocolade erover.Daarop de sinaasappelrasp en het amandel schaafsel.
Versier met wat takjes munt en laat opstijven in de koelkast.

Koel serveren!

Loading Toevoegen aan favorieten
Deel dit recept met anderen

Comments (2)

  1. posted by marocovic on 08-02-2006

    hallo hoe veel gram zit er in een reep chokolade b v d

  2. posted by culimam on 08-02-2006

    100 gram per reep kan je rekenen. Je kunt ook pure chocolade nemen, daar zitten wat minder caloriën in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.