Tchichasoep – dchichasoep met stukjes vlees

2013-03-25
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Tchichasoep is een traditionele Marokkaanse soep. Deze vervangt vaak tijdens de ramadan de harira. Dit wordt gezien als een gezonde soep.

Ingrediënten

  • - Wat vlees in stukjes
  • - een wortel
  • - een ui
  • - 2 seldertakken
  • - bosje kosbar / koriander
  • - bouillonblokje
  • - 1 lepel tomatenpuree
  • - 150 gr tchicha
  • - peper
  • - zout
  • - snufje saffraan
  • - snufje komijn
  • - snufje gember
  • - olijfolie

Werkwijze

Stap1

Je snijd de groenten in stukken en doet deze samen met de olijfolie en kruiden in een kookpot, ff laten aanbakken en daarna giet je er kokend water bij. Laat de groenten garen en als ze gaar zijn mix je ze fijn met een staafmixer.

Doe nu je vlees erbij en laat deze ook gaar worden op een zacht vuur, was je tchicha en laat dit uitlekken, voeg deze toe n laat het gaar worden ( wordt dikker) en na een halfuurtje op een zacht vuur is het klaar!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.