Heerlijke Marokkaanse aardappelkoekjes Maakouda

2017-12-24
Beoordeel dit recept:

Deze heerlijke Marokkaanse aardappelkoekjes Maakouda zijn simpel te maken en weer een leuke variatie met aardappels. Om te voorkomen dat ze uit elkaar spatten in de olie, moet je wel voor twee dingen zorgen:

  • meng altijd een ei door de aardappels
  • zorg dat de olie heet genoeg is, voordat je ze gaat bakken.

Ik maak ze simpel met aardappel, ui en kruiden. Maar je kunt er ook nog paprika aan toevoegen als je wilt. Ik serveer ze met sperzieboontjes op z’n Marokkaans (roerbakken met knoflook, peper, komijn en peterselie) en kip of vlees.

Ingrediënten

  • - 500 gr aardappels, geschild en in stukken
  • - 1 ei
  • - Zout en peper
  • - 1 ui, geraspt of heel fijn gesnipperd
  • - 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • - 1/2 tl paprikapoeder
  • - 1/2 tl komijn
  • - Paar takjes verse peterselie en koriander, fijngehakt
  • - Bloem

Werkwijze

Stap1

Kook de aardappelstukken in water met zout gaar, giet goed af en stamp fijn (geen boter of melk toevoegen!!). Meng het ei erdoor. Je krijgt zo een stevige puree, maak hem vooral niet te fijn en voeg geen vocht toe. Fruit de ui met de knoflook en kruiden en voeg toe aan het aardappelmengsel. Meng goed door elkaar en laat afkoelen.

Stap2

Maak er dan koekjes van, haal door de bloem en bak in een laag olie aan beide kanten goudbruin.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.