Maantjes met kipgehakt

2013-03-15
  • Porties : 5
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Benodigdheden Vulling:
    - Kipgehakt van halve kipfilet
    - 1 el vegeta
    - 1 tl Silvo kipkruiden
    - Zout naar smaak
    - Gesnipperd middelgrote ui
    - Geraspte kaas
    Benodigdheden deeg:
    - 500 gr meel
    - 200 ml melk
    - 11 el zonnebloemolie
    - 1 ei
    - 1 tl suiker
    - 1 tl zout
    - 1 zakje gist

Werkwijze

Stap1

Bereiding vulling:
Bak de ui in een pan met olijfolie tot de uit zacht is. Voeg dan de kipgehakt toe. Bak de kipgehakt tot het bijna gaar is. Roer het tijdens het bakken steeds om, zodat het niet 1 geheel blijft. Voeg dan de kruiden toe en bak het tot de kipgehakt gaar is. Proef of er genoeg zout en kruiden bij zitten.

Bereiding deeg:
Doe alles in een mixer en mix het een paar minuten tot je zachte deeg krijgt. Laat het dan rijzen tot het zich verdubbel heeft. Maak er dan bolletjes van. Ik haal er ongeveer 15 bolletjes uit. Je rolt de bolletjes dan uit, niet te dun. De bovenkant snij je in met een mesje. Aan de onderkant doeje wat vulling en dan van je het begin naar het midden toe tot het gehakt bedekt is (volgende x maak ik voorbereidingsfotos) en dan rol je het over waar je gesneden hebt. Als je te veel deeg hebt aan de zijkant dan kun je het er een beetje afhalen. Leg het dan op de bakplaat (met bakpapier). Werk zo alle bolletjes deeg af. Bestrijk het dan met eigeel en bak het op 200 graden tot het goudbruin is.

1- Je kunt deze broodjes met van alles vullen. Je hoeft niet perce deze vulling recept te gebruiken.
2- Het idee en deegrecept heb ik van Cuisine la Nima. (deegrecept ietsie aangepast)

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.3 / 5)

3.3 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.