Koffiebroodjes gevuld met banketbakkersroom en chocoladestukjes

2017-12-27
Beoordeel dit recept:

Het recept van koffiebroodjes gevuld met banketbakkersroom en chocoladestukjes. Heerlijk voor bij de koffie maar natuurlijk ook bij de thee. Je kan ook andere vulling gebruiken.

Ingrediënten

  • - 300 gr bloem
  • - 5 gr gedroogde gist
  • - 3 koffielepels suiker
  • - 1 eetlepel boter
  • - 1 eidooier
  • - 200 ml lauwe melk ( ongeveer, altijd beetje per beetje toevoegen tot je een soepel deeg hebt)
  • - snufje zout
  • Vulling:
  • - banketbakkersroom
  • - chocoladestukjes
  • Bestrijken met:
  • - abrikozenjam

Werkwijze

Stap1

Doe het meel in een kom, los de gist op in de lauwe melk, maak een putje in het meel en giet dit erin. Voeg vervolgens aan de zijkant de margarine, suiker, zout en eierdooier toe. Kneed dit tot een soepel deeg.

Laat dit een uurtje rijzen.

Stap2

Maak ondertussen je banketbakkersroom.

Stap3

Rol na het rijzen het deeg uit tot een vierkanten lap van ongeveer 30 bij 40 cm. Bestrijk deze dun met banketbakkersroom en leg er de stukjes chocolade op.

Stap4

Rol de deeglap stevig op tot een lange rol en snijd plakjes uit van ongeveer 2 cm, laat deze in je bakblik een half uurtje rijzen.

Stap5

Bakken op 220 graden gedurende 30 min ( voorverwarmd) na het bakken bestrijken met warme abrikozenjam.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.