Ingelegde citroenen

2015-01-16
  • Servings : 1
  • Prep Time : 5m
Average Member Rating

(4.2 / 5)

4.2 5 5
Rate this recipe

5 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse msemmen

    Marokkaanse msemmen

  • Msemmen met amandelen en honing recept

    Msemmen met amandelen en honing recept

  • Mrouzia een belangrijk gerecht uit de Marokkaanse keuken

    Mrouzia een belangrijk gerecht uit de Marokkaanse keuken

  • Marokkaanse dadelkoekjes

    Marokkaanse dadelkoekjes

  • Traditionele Marokkaanse Seffa van vermicelli

    Traditionele Marokkaanse Seffa van vermicelli recept

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 20 à 24 kleine citroenen met dunne schil
    - 30 à 45 grof pekelzout

Method

Step 1

Snij elke citroen in vieren, maar niet helemaal door zodat de schijfjes nog aan één kant aan elkaar zitten.

Strooi wat zout op de bodem van een grote aardewerken pot en op de citroenen en stapel die zo in de pot dat ze goed geplet zijn en bijna helemaal in hun sap liggen. Als er niet genoeg sap is, kun je 2 á 4 citroenen extra uitpersen, en dat extra sap in de pot doen.

Dek af met een deksel of een bord en laat trekken op een koel plekje.

Roer na 4 dagen door de citroenen en dek ze nu eerst af met dubbel of driedubbel gevouwen plastic folie (goed aandrukken) en daarna met het deksel. Laat zo nog een maand staan. Spoel de citroenpartjes even af onder de koude kraan voor je ze gebruikt in gerechten.

Tip: Leg de citroenen bij voorkeur in de winter in, dan zijn ze op hun sappigst

Loading Toevoegen aan favorieten
Deel dit recept met anderen

Comments (6)

  1. posted by chamch on 26-10-2005

    wat is pekel zout, hezelfde als gewoon tafel zout

  2. posted by Samyrah on 26-10-2005

    Neen geen tafelzout dat is te fijn, pekelzout is iets dikker van structuur.

  3. posted by ellouisa on 26-10-2005

    Hey deze komt uit zo’n klein kookboekje: Marokkaans koken. Van Anne Wilson, toch? Tenminste bij mij staat er precies dezelfde foto in.

  4. posted by Samyrah on 26-10-2005

    zou het niet weten, deze foto komt van het internet, mijn digitaaltje is stuk.

  5. posted by MADAME CUISINE on 26-10-2005

    ik gebruik gewone zout, lukt net zo goed.

  6. posted by karima on 31-12-2005

    ff vraagje. wat moet je dan met die citroenen doen serveren bij iets of gewoon opeten??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.