Een geweldig goed Hollands oliebollenrecept

2015-12-03
  • Cook Time : 5m
  • Ready In : 2:00 h
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Vegetarische quiche met broccoli en courgette

    Vegetarische quiche met broccoli en courgette

  • Biologisch Turkse linzensoep recept voor 4 personen

    Biologisch Turkse linzensoep recept voor 4 personen

  • Appel notentaart recept met niet te beschrijven geur

    Appel notentaart recept met niet te beschrijven geur

  • Marokkaanse msemmen

    Marokkaanse msemmen

  • Gözleme een hartig traditioneel Turks gerecht gesneden

    Gözleme een hartig traditioneel Turks gerecht

Het beslag van oliebollen bevat vaak bier, in Noona’s Hollands oliebollenrecept zit het er niet in. Noona’s oliebollen, een geweldig goed oliebollenrecept…

Ingredients

  • - 500 gram bloem
  • - 500 ml melk
  • - zout naar smaak
  • - 15 gram broodgist
  • - 1 tl suiker
  • - 1 tl kaneel
  • - 1 ei
  • Extra (optioneel):
  • - 1 appel, geraspt
  • - 50 gram rozijnen
  • - 50 gram krenten
  • - 50 gram sukade of bigarreaux

Method

Step 1

Kneed alle ingrediënten in de kneedmachine of meng het met behulp van een pollepel goed door elkaar. Laat het beslag 45 minuten á 1 uur rijzen. Verwarm de olie en zet het daarna op halfhoog vuur zodat de oliebol ook van binnen gaart. Als de oliebol aardig wat tijd inneemt om goed bruin te worden, dan ben je goed bezig.

Step 2

Voor het bakken van oliebollen gebruik ik een grote ijslepel, zo eentje om bolletjes ijs op te scheppen. Even onderdompelen in olie en daarna het deeg nemen en dan met dat hendeltje klikken. Het komt zo los en je hebt mooie bolletjes.

Loading Toevoegen aan favorieten
Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.