Harira

2013-03-25
  • Porties : 6
  • Bereidingstijd : 15:05 u
Beoordeel dit recept:

Harira is de nationale Marokkaanse soep van Arabische afkomst. Het is een gebonden, rijk gevulde soep met als belangrijkste ingrediënten: tomaten, kikkererwten, linzen en selderij.

In de verschillende streken in Marokko bestaan verschillende varianten op deze soep. In de ramadan wordt harira dagelijks gegeten bij het verbreken van het vasten, dit omdat de soep veel ingrediënten met verschillende vitamines bevat.

Ingrediënten

  • Voor de hoeveelheid van een medium kookpot
    - 1 grote ui
    - 3 tomaten
    - 1 prei
    - 5 stengels selder
    - 1 wortel
    - koriander (een klein bosje)
    - ma3dnous
    - knorrblokje
    - zout
    - thl peper
    - thl gember
    - thl kaneel
    - tikje saffraan
    - thl ras el hanout

Werkwijze

Stap1

Neem een kookpot en doe hierin 30 gr boter en een scheut olie, doe hierin onderstaande groenten in grove stukken gesneden:

1 grote ui
3 tomaten
1 prei
5 stengels selder
1 wortel
koriander (een klein bosje)
ma3dnous

Voeg toe:

knorrblokje
zout
thl peper
thl gember
thl kaneel
tikje saffraan
thl ras el hanout

Goed mengen en de kookpot aanvullen met kokend water.

Laten koken op zacht vuur, eenmaal dat de groenten gekookt zijn mis je de soep fijn, met een staafmixer.

Zet de kookpot weer op het vuur en voeg toe:

- linzen ( niet teveel, ongeveer 2 eetlepels)
- kikkererwten
- rundvlees in kleine blokjes

Breng de soep aan de kook, eenmaal aan de kook zet je het vuur zachter en laat je de soep garen 1 uur a 1, 30 uur.

Maak een papje van 2 eetlepels bloem en wat water. Voeg deze toe en roer goed om klonters te voorkomen.

Laat dit 15 min garen. Voeg als laatst wat vermicceli, een scheut citroensap en een thl smen toe.

Laat nog een 5 min garen en de harira goed doorroeren.

Smakelijk!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.4 / 5)

3.4 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.