Harira

2009-09-07
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Harira is de nationale Marokkaanse soep van Arabische afkomst. Het is een gebonden, rijk gevulde soep met als belangrijkste ingrediënten: tomaten, kikkererwten, linzen en selderij.

In de verschillende streken in Marokko bestaan verschillende varianten op deze soep. In de ramadan wordt harira dagelijks gegeten bij het verbreken van het vasten, dit omdat de soep veel ingrediënten met verschillende vitamines bevat.

Ingrediënten

  • - Vlees
    - Zout, peper, gember en safraan
    - 2 kilo tomaten
    - ¾ bosje selderij/ kravas
    - ¾ bosje peterselie / mahdnouz
    - ½ bosje koriander / kosbar
    - kikkerkerwten (1 nacht geweekt of uit pot)
    - Bloem
    - Klein blikje tomatenpuree
    - Vermicelli
    - Ui (2 kleine of 1 grote)

Werkwijze

Stap1

Vlees wassen en klein snijden en deze in grote soeppan doen. Hierbij voeg je zout (ongeveer een handpalm) peper, gember en envelopje saffraan.

Vervolgens stop je ¾ bos kravas in de blender en vult deze voor de helft met water, mixen en in pan bij vlees stoppen.

Dan vul je de blender opnieuw maar dan met ¾ bosje peterselie, uien en voor de helft met water. Ook dit in pan bijvoegen.

Dan doe je nog 3 volle blenders met water erbij. Tevens de geweekte kikkererwten toevoegen (indien je erwten uit blik gebruikt pas aan eind toevoegen, deze zijn nl. al bijna gaar). Laat dit alles ongeveer 45 min tot 60 min koken.

Na 45-60 min: Snij je de tomaten in vieren en vul de blender hiermee en vul de blender met water. Dit doe je totdat alle tomaten in de blender gemixt zijn, bij de laatste keer voeg je ½ bosje koriander toe. Alles wordt in de pan bijgegoten. Dit laat je 1, 5 tot 2 uur koken.

Op laatst doe je een kleine soepkom met bloem in de blender en vul deze voor de helft met water. Dit mixen en voeg dit mengsel al roerend aan de soep toe.

Let op ! Blijven roeren. Vervolgens naar eigen inzicht vermicelli toevoegen en tot slot een blikje tomaten puree toevoegen.

Laat nog even doorkoken zodat de soep wat steviger wordt.

Bismillah.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.6 / 5)

4.6 5 10
Beoordeel dit recept

10 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (2)

  1. Geplaatst door melahat aan 07-09-2009

    salam, wat is de hoeveelheid van gember?
    (ik doe nog rasalganoet en rodepeper en gemixt wortel ook in) zal keer proberen gewoon met gember

  2. Geplaatst door MadamS aan 07-09-2009

    salaam, ongeveer 3 a 4 theelepels. Ik doe meestal een beetje in mijn handpalm. Suc6 ben benieuwd hoe je het vind met gember.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.