Gezonde gegrilde kip gegarneerd met gesmolten mozzarella

2018-01-25
  • Yield : 4
  • Cook Time : 8m
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Vegetarische quiche met broccoli en courgette

    Vegetarische quiche met broccoli en courgette

  • Tortillataart uit de oven

    Tortillataart uit de oven

  • Biologisch Turkse linzensoep recept voor 4 personen

    Biologisch Turkse linzensoep recept voor 4 personen

  • Goulash een Hongaars nationaal winters gerecht

    Goulash een heerlijk Hongaars nationaal winters gerecht

  • Het Paella recept van kip gamba's en zeevruchten

    Het Paella recept van kip gamba’s en zeevruchten

Makkelijke gezonde gegrilde kip margherita gegarneerd met gesmolten mozzarella, pesto, en tomaten basilicum.

Ingredients

  • - 4 stuks kipfilet, pletten tot ongeveer 2,5 cm dikte
  • - Zout & zwarte peper naar smaak
  • - 2 el olijfolie
  • - 1 tl knoflookpoeder
  • - 1 tl Italiaanse kruiden of ½ tl gedroogde oregano, ¼ tl gedroogde basilicum en ¼ tl gedroogde tijm
  • - 4 stuks mozzarella
  • - 75 gram pesto
  • - 150 gram cherry tomaten, gesneden door de helft
  • - 1 el citroensap
  • - 1 handvol basilicum fijn snijden

Method

Step 1

Stop in een grote kom de kipfilet, voeg vervolgens zout, peper, olijfolie, knoflookpoeder en Italiaans kruiden toe en meng dit goed door.

Step 2

Grill de kipfilet aan beide kanten voor ongeveer 6-8 minuten op een middelhoge vuur. Vervolgens plaats je op elke kipfilet een stuk mozzarella. Dit laat je ongeveer een minuut of twee koken totdat de mozzarella gesmolten is.

Step 3

Meng de cherry tomaatjes, citroensap en basilicum samen.

Plaats boven elke kipfilet ongeveer 3 eetlepels pesto, de tomaatjes en wat zwarte peper. Bon Appetit.

Loading Toevoegen aan favorieten
Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.