Gezonde gegrilde kip gegarneerd met gesmolten mozzarella

2018-01-25
  • Opbrengst : 4
  • Kooktijd : 8m
Beoordeel dit recept:

Makkelijke gezonde gegrilde kip margherita gegarneerd met gesmolten mozzarella, pesto, en tomaten basilicum.

Ingrediënten

  • - 4 stuks kipfilet, pletten tot ongeveer 2,5 cm dikte
  • - Zout & zwarte peper naar smaak
  • - 2 el olijfolie
  • - 1 tl knoflookpoeder
  • - 1 tl Italiaanse kruiden of ½ tl gedroogde oregano, ¼ tl gedroogde basilicum en ¼ tl gedroogde tijm
  • - 4 stuks mozzarella
  • - 75 gram pesto
  • - 150 gram cherry tomaten, gesneden door de helft
  • - 1 el citroensap
  • - 1 handvol basilicum fijn snijden

Werkwijze

Stap1

Stop in een grote kom de kipfilet, voeg vervolgens zout, peper, olijfolie, knoflookpoeder en Italiaans kruiden toe en meng dit goed door.

Stap2

Grill de kipfilet aan beide kanten voor ongeveer 6-8 minuten op een middelhoge vuur. Vervolgens plaats je op elke kipfilet een stuk mozzarella. Dit laat je ongeveer een minuut of twee koken totdat de mozzarella gesmolten is.

Stap3

Meng de cherry tomaatjes, citroensap en basilicum samen.

Plaats boven elke kipfilet ongeveer 3 eetlepels pesto, de tomaatjes en wat zwarte peper. Bon Appetit.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Erg verrassende frisse zomerse watermeloen shake

    Erg verrassende frisse watermeloen shake

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Kumpir van zoete aardappel

    Kumpir van zoete aardappel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.