Heerlijke gevulde Marokkaanse lemsemen met kip kerrie

2010-03-11
  • Servings : 12
  • Prep Time : 1:15 h
Average Member Rating

(3.7 / 5)

3.7 5 9
Rate this recipe

9 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Vegetarische quiche met broccoli en courgette

    Vegetarische quiche met broccoli en courgette

  • Tortillataart uit de oven

    Tortillataart uit de oven

  • Biologisch Turkse linzensoep recept voor 4 personen

    Biologisch Turkse linzensoep recept voor 4 personen

  • Marokkaanse msemmen

    Marokkaanse msemmen

  • Gözleme een hartig traditioneel Turks gerecht gesneden

    Gözleme een hartig traditioneel Turks gerecht

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee

Gevulde Marokkaanse lemsemen. De hoeveelheid ingrediënten die je gebruikt voor lemsemen is voor veel mensen al bekend. Ieder heeft een eigen manier van maken en als ze goed lukken hou deze aan.

Voor de mensen die dat niet weten, schrijf ik ongeveer wat ik gebruik voor het deeg om lemsemen te maken…

Ik gebruik nooit grammetjes of zo, doe dat uit mijn koppie en op gevoel.

Ingredients

  • Deeg
  • - 750 gram tarwemeel
  • - 250 gram griesmeel
  • - een theelepeltje suiker voor de kleur
  • - een halve bakpoeder(voor de luchtigheid)
  • - uiteraard nog een eetlepel zout
  • - water om te kneden.
  • Voor de kip kerrie mengsel
  • - 750 gram kipfilet ongeveer hangt er vanaf of je ze riant vult
  • - 1 ui
  • - paar takken koriander of peterselie (als het maar groen is)
  • - 2 knoflook
  • - 1 theelepel onafgestreken zwarte peper
  • - 1 theelepel onafgestreken gember
  • - halve theelepel paprikapoeder
  • - 2 onafgestreken theelepels kerriepoeder
  • - uiteraard zout naar smaak
  • - olie om in te bakken

Method

Step 1

meng de tarwemeel met het griesmeel en de suiker en zout en de bakpoeder.
Doe hierbij steeds een beetje water bij tot je een deeg hebt dat niet al te slap of niet te hard is.

Dit kneed je goed tot je een zachte deeg hebt. Maak je handen terwijl je dit deeg kneedt, telkens vochtig met lauwwarm water, zet door en geef niet op, kan je gelijk al je frustraties op het deeg botvieren... hihihi

Je zet het deeg nadat je er laten we zeggen ongeveer 12 bolletjes van hebt gemaakt even apart om te rusten..
Het maken van bolletjes doe je door je handen vochtig te maken met olie.

Step 2

Na 15 minuten maak je hier lemsemen van op de traditionele Marokkaanse manier. Ik denk dat er hiervan op deze site wel een recept van staat. Anders hoor ik het wel van diegene die het niet weten..

Step 3

Nadat je klaar bent met de lemsemen, hak je ui fijn en snij je de kipfilet in kleine blokjes.
Eerst fruit je de ui even, en dan doe je de kipfilet erbij, zorg dat je het op hoog vuur hebt, dat bakt gewoon lekker.
Dan doe je de geraspte knoflook erbij en bak je dit even mee, hierna doe je de zout en de kruiden erbij. Als laatste doe je natuurlijk de koriander of de peterselie erbij, het is maar net waar je van houdt.

Step 4

Als je klaar bent met het mengsel doe je de vulling zeg maar in het hart van de lemsemen, je doet zeg maar de lemsemen open en doet een beetje van dit mengsel erin....

echt waar mensen, het is heerlijk, het proberen waard.

EET SMAKELIJK ALLEMAAL.

nb:je kan er nog als je dat lekker vindt geraspte wortel of paprika bij bakken. Is maar net hoe creatief je bent en hoeveel zin je hebt om te koken die dag! hihi

Loading Toevoegen aan favorieten
Deel dit recept met anderen

Comments (3)

  1. posted by amiena on 15-03-2010

    wat komt het anders op de site.
    ik had het heel netjes gerangschikt,nu lijkt het alsof ik zomaar in een bui heb lopen typen.

    excuses voor het ongemak.

  2. posted by fatima98 on 04-11-2010

    ja jmmr dat er geen foto staat!

  3. posted by Marjanne on 28-11-2017

    Grappig dat je dit lemsemen noemt, en niet msemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.