Couscous

2009-10-18
  • Porties : 6
  • Bereidingstijd : 60m
Beoordeel dit recept:

couscous met kip uien en rozijnen courgette wortels en pompoen. Couscous is een zeer populair gerecht in Noord-Afrika. Wordt gemaakt van grof gemalen gries van durumtarwe. Van hiermee gemaakt deeg worden in een draaitrommel bolletjes gevormd die net zoals houdbare pasta’s worden gedroogd.

Ingrediënten

  • - fijne couscous
    - 1 hele kip
    - 2 courgettes
    - 3 of 4 wortels
    - stukje pompoen
    - olijfolie gemengt met gewoon olie of olie en boter
    - smen voor de couscous
    - koriander halve bos
    - 8 a 9 uien
    - rozijnen
    - bijna bekker vol zeg maar drie kwart halve bekker geweekte kikererwten of wat minder alles naar eigen inzicht en smaak
    kruiden
    - zwarte peper,
    - zout,
    - gember
    - raselhanut de bruine soort
    - kurkurma
    - safraan
    - kaneel
    - klein beetje suiker

Werkwijze

Stap1

Doe de couscous op een grote schaal giet daar wat lauw warm water met zout en saffraan water op de couscous met de handen bewerken zodat al het water is opgenomen en de couscous moet los zijn.

Stoom de couscous drie keer zo ongeveer 10 a 15 min per keer, de tweede keer doe je olie zout en water en wat zwarte peper door de couscous, zelfde manier als de eerste keer, de derde keer doe je water en smen.

Doe de kip eventueel in stukken inwrijven met peper zout, aanbakken met een gesnipperd uitje de kruiden er bij doen behalve de kaneel doe dan de kikkererwten erbij kip goed baken doe de rest van de uien grof gesneden er bij laten mee bakken. Als ze beetje glazig zijn haal de kip er uit, doe de kaneel met suiker bij de uien eventueel klein klontje boter en wat zout naar smaak of een bouillon blok van knor. Laat alles goed stoven en steeds goed blijven roeren, de uien moeten uiteindelijk mooi bruin worden, dan doe je de kip terug. Doe er wat warm water bij en laten stoven tot de kip en kikkererwten gaar zijn.

De laatste 5 min doe je de gewelde rozijnen er bij er moet vllink wat bilion zijn.

 

je moet alles een beetje na eigen inzicht en smaak bereiden ook qua kooktijd gewoon beetje proeven in het begin nooit teveel kan altijd wat bij nooit er af qua kruiden bij mij thuis vinden ze het erg lekker.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 12
Beoordeel dit recept

12 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Cholesterol

    0 mg
  • Natrium

    5 mg
  • Kalium

    58 mg
  • Kcal

    112
  • Vet

    0,2 g
  • Eiwitten

    3,8 g
  • Koolhydraten

    23 g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.