Clafoutis van peren en frambozen

2018-01-24
  • Cook Time : 40m
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Vegetarische quiche met broccoli en courgette

    Vegetarische quiche met broccoli en courgette

  • Appel notentaart recept met niet te beschrijven geur

    Appel notentaart recept met niet te beschrijven geur

  • Donuts met chocolade topping

    Donuts met chocolade topping

  • Msemmen met amandelen en honing recept

    Msemmen met amandelen en honing recept

  • Traditionele Marokkaanse Seffa van vermicelli

    Traditionele Marokkaanse Seffa van vermicelli recept

Clafoutis van peren en frambozen. een heerlijke Franse gebak dat als nagerecht wordt gegeten. Het wordt gemaakt met kersen, die worden overgoten met een beslag van eieren, melk, bloem en suiker. Sommige varianten bevatten ook gesmolten boter, room of andere soort fruit.

Ingredients

  • - 4 zachte peren
  • - Frambozen
  • - 4 eieren
  • - 125 g kristalsuiker
  • - 125 ml room
  • - 125 g bloem
  • - Bakpapier

Method

Step 1

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snijd ze in blokjes of julienne van ongeveer een centimeter.

Step 2

Klop de eieren met de suiker luchtig in een kom. Roer de room erdoor, zeef de bloem en spatel hem er voorzichtig onder tot je een homogeen beslag krijgt. Neem een ronde taartvorm en bestrijk hem met wat boter en bloem, ik heb bakpapier gebruikt, Schik de peren op de bodem en overgiet ze met het beslag, frambozen erop.

Step 3

Bak de taart ongeveer 40 minuten in de oven. Haal de taart uit de oven, verwijder de vorm en laat afkoelen op een rooster. Snijd de taart in punten en serveer ze op dessertbordjes.

Loading Toevoegen aan favorieten
Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.