Recipes From Cuisine: Egyptische

pitabrood recept

Pitabrood recept

Average Rating: (5 / 5)

Een pitabrood is een plat broodje met een zachte korst. Het wordt overlangs ingesneden, zodat er een soort ‘zakje’ ontstaat, waarin gyros of shoarma wordt gestopt. In sommige landen wordt het broodje dan ook gebruikt ter vervanging van een bord. Volgens de overlevering is het broodje uitgevonden door de Bedoeïenen, ...

Read more
Libanese Falafel lekker krokant en samenhangend

Libanese Falafel lekker krokant en samenhangend

Average Rating: (0 / 5)

Hier is dan de eerste van Ellouisa's Requests, recepten waar veel naar gevraagd is. Ik krijg vaak vragen over falafel, hoe zorg je nou dat het samenhangend is en niet in de olie uit elkaar valt? Hoe krijg je lekker krokante falafel ipv zompige balletjes? In dit recept lees je ...

Read more
Zelfgemaakte pitabroodjes zo lekker zelfs zonder vulling te eten - video

Zelfgemaakte pitabroodjes zo lekker zelfs zonder vulling te eten – video

Average Rating: (5 / 5)

Ik gebruik al jaren zo min mogelijk pakjes, zakjes en mixjes in de keuken. Nu ik zelf tortilla's had gemaakt, wilde ik ook pitabroodjes eens proberen. Want die smaak werd ik langzamerhand ook een beetje nat, zurig en vaak klef. Lange tijd vond ik het prima hoor, maar zelfgebakken leek ...

Read more
Pita broodjes

Pita broodjes

Average Rating: (4 / 5)

Views: 24.929 Deel dit recept met anderen

Read more
Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Falafel

Recipe Type: Cuisine:
Average Rating: (2 / 5)

Mijn versie van Falafel ( samenvoegsel van verschillende receptjes dus niet origineel van mij hoor )

Read more
falafel

Falafel

Recipe Type: , Cuisine:
Average Rating: (3.8 / 5)

Gehaktballetjes gemaakt van hommis (KIkkererwten)

Read more
Misa A

Misa A

Recipe Type: Cuisine:
Average Rating: (3.2 / 5)

ovenschotel met gehakt

Read more
Egyptische falaffel

Egyptische falaffel

Recipe Type: , Cuisine: , ,
Average Rating: (4.3 / 5)

Falafel (Arabisch: فلافل) is een van oorsprong Libanees vegetarisch gerecht bestaande uit gefrituurde balletjes van gestampte kikkererwten en/of tuinbonen. Mogelijk is het gerecht bedacht door Kopten in Egypte om in de vastentijd als vleesvervanger te dienen.

Read more